Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΟΝ ΓΕΩΡΓΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΝ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΜΕΣΑΡΑΣ ίδρυση λειτουργία προσφορά



Μετά από πολύχρονες έρευνες και μεγάλη προσπάθεια και παρά τις οικονομικές δυσκολίες πήρε τον δρόμο για το τυπογραφείο. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ: 
  • στους καθηγητές του ΕΑΠ Αναστασία Αθανασούλα Ρέππα και τον Δρ Δημητρόπουλο Απόστολο για την προτροπή τους για έκδοση σε βιβλίο της μεταπτυχιακής ερευνητικής εργασίας για την οργάνωση και διοίκηση της επαγγελματικής γεωργικής εκπαίδευσης. 
  • στους γεωπόνους της ΕΠΑΣ Μεσαράς Καμπουράκη Νίκο και Χαλκιαδάκη Μαρία για τις πληροφορίες και την δυνατότητα να ερευνήσω το αρχείο του σχολείου.
  • στον Μηνά Φραγκουλάκη, καλό φίλο και συνάδελφο για την βοήθεια του στην κατανόηση του αγροτικού ζητήματος στην Ελλάδα και τις διαφορές του με το αγροτικό ζήτημα στην Κρήτη. Δυστυχώς τον χάσαμε από κοντά μας την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010.
  • στον Ταβερναράκη Στυλιανό, ιστορικό και καθηγητή μου στο Γυμνάσιο Μοιρών για τις πολύτιμες συμβουλές και τις αναγκαίες διορθώσεις σε λάθη, που επισήμανε
  • στους χορηγούς Φώτη Κατσαμάνη, Γιάννη Ανδρουλάκη και Κωστή Τσαντηράκη  για την οικονομική ενίσχυση της έκδοσης.
  • ιδιαίτερα, στον Ομ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολο Παπαϊωάννου, όπως και στον Προϊστάμενο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου κ. Δημήτρη Σάββα για την ευγενική προθυμία τους να γράψουν για την έκδοση του βιβλίου αυτού. 
  • και τέλος στη σύζυγο μου Ρένα και στην κόρη μου Σέβη για την υπομονή τους και την συμπαράσταση που μου έδωσαν όπως και την ενθάρρυνση για την αποτελεσματική έρευνα.  
Δεν μπορώ όμως να μην εκφράσω την πικρία μου για παντελή αδιαφορία αιρετών αξιωματούχων της Περιφέρειας Κρήτης, παρά το φιλικό κτύπημα στην πλάτη, όταν ζητήθηκε η οικονομική ενίσχυση για την έκδοση του βιβλίου αυτού. Για γιορτές και πανηγύρια υπάρχουν χρήματα, για να βοηθηθεί η εθελοντική ερευνητική εργασία για την ιστορία του τόπου μας ή για νέους λογοτέχνες η απάντηση είναι δεν υπάρχουν χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου