Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

η τυπολατρεία και ...άλλοι συνεχίζουν να κρατούν όμηρο την Γαύδο

 
Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της Γαύδου με την Κρήτη, καθώς μετά από λίγες ημέρες από την δημοσιότητα που είχε δοθεί στην έναρξη δρομολογίων από το πλοίο “Gavdos Express 1” εν όψει μάλιστα του Πάσχα, το εν λόγω σκάφος δεν μπορεί να εκτελέσει δρομολόγια καθώς δεν έχει καμία από τις αναγκαίες άδειες.

Μάλιστα προκαλεί εντύπωση πως ενώ η εταιρεία “Gavdos lines” , η οποία φέρεται να έχει ναυλώσει το σκάφος, είχε ανακοινώσει συγκεκριμένα δρομολόγια και τα οποία εξακολουθούσαν να υπάρχουν (τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Μ.Τετάρτης) στην ιστοσελίδα της, δεν προχώρησε στην παραμικρή διόρθωση προς ενημέρωση των επισκεπτών της Γαύδου.


Όμως , μετά από τηλεφωνικά παράπονα που έγιναν στο Flashnews.gr, επικοινωνήσαμε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Στέφανο Μπικογιαννάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε πως δεν μπορούν να εκτελεστούν δρομολόγια, ενώ απέδωσε την έλλειψη των αναγκαίων αδειών σε «γραφειοκρατικούς» λόγους.


Το Flashnews.gr επικοινώνησε και με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, όπου μας τόνισαν ρητά και κατηγορηματικά πως το “Gavdos Express 1” δεν έχει καμία από τις αναγκαίες άδειες για να μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και πως μένει “δεμένο” στον Πλακιά Ρεθύμνου.


Στο μεταξύ με δηλώσεις του στο Flashnews.gr, ο πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ κ. Γιάννης Μπραουδάκης, που εκτελεί τα δρομολόγια στα Νότια των Χανίων και στην Γαύδο τόνισε πως «
για να κάνει δρομολόγια ένα σκάφος πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα ακτοπλοϊκών γραμμών. Κάτι τέτοιο αυτή η εταιρεία δεν μπορεί να το κάνει. Για να κάνει τουριστικά δρομολόγια είναι μια άλλη διαδικασία.

Πρέπει να παίρνεις συγκεκριμένους ανθρώπους από ένα σημείο και μετά από συγκεκριμένο χρόνο να τους επιστρέφεις από εκεί που τους πήρες. Αυτά που έχουν ανακοινωθεί για δρομολόγια το Πάσχα με το συγκεκριμένο πλοίο είναι παραπλανητικά και ξεγελούν και τον κόσμο.»


Να σημειωθεί πως η ναυτική εταιρεία “Gavdos lines” εμφανίζεται ως ιδρυθείσα το 2011 με έδρα την Γαύδο, από έξη κατοίκους-επιχειρηματίες του νησιού.


Μάλιστα στις αρχές Απριλίου όταν η έναρξη των δρομολογίων είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας, σχετικές δηλώσεις είχε κάνει , ως εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας, ο κ.Στέφανος Μπικογιαννάκης, ο οποίος να σημειωθεί είναι και υπάλληλος του δήμου Γαύδου.


πηγή: Flashnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου